Facebook E-mail

Nieuwe droom

De afgelopen periode hebben wij onze nieuwe school voor kinderen met een beperking op Zanzibar kunnen realiseren.
Tegelijkertijd met de vorige fundraiser hebben we ook de noodzaak benoemd van het bouwen van een nieuw guesthouse met restaurant, waar de oudste jongeren die de school ontgroeid zijn kunnen werken.

Hieronder een uitleg waarom dit noodzakelijk is:

  1. Onze nieuwe locatie ligt dichtbij zee, waardoor we meer toeristen kunnen trekken dan op onze huidige locatie 다운로드. Daarnaast ligt onze nieuwe locatie pal aan de mainroad, waardoor mensen gemakkelijk kunnen komen “aanwaaien”.
  2. Een belangrijk doel, is dat het guesthouse de inkomsten voor de school genereert. Alle winst uit het guesthouse gaat rechtstreeks naar de school en de kinderen. Op deze manier kunnen we een zelfvoorzienend project draaien en zijn we in de toekomst niet langer afhankelijk van donaties van derden 다운로드. Op deze manier kunnen we een duurzame toekomst genereren voor zowel het project als onze kinderen en medewerkers.
  3. Misschien wel het allerbelangrijkst voor ons; we kunnen onze kinderen en jongeren als ze ouder worden ook een veilige plek bieden. We kunnen hiernaast de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid vergroten. Er is geen vangnet voor kinderen met een beperking; More Africa is de enige school op Zanzibar die speciaal onderwijs, dagbesteding, medische zorg en fysiotherapie biedt aan kinderen met een beperking 돈벌지마 다운로드. Echter, deze kids worden ook een keer ouder. Momenteel hebben we twee 16+ kids en daarnaast hebben we een hoop 12-jarigen die niet naar voortgezet onderwijs kunnen door hun beperking. In onze nieuwe school hebben we een workshop/atelier gebouwd, zodat we de kinderen een vak kunnen leren (bikeshop, zeep maken, koken en naaien). Hiernaast werken de oudste jongens momenteel ook mee in het guesthouse 눈코입. We leren ze drankjes serveren, maar ook werken ze mee in de tuin, doen ze de poort open wanneer gasten arriveren etc. In de toekomst willen we onze 16+ kids verder trainen binnen het guesthouse en hen op die manier werk/dagbesteding bieden. Op deze manier zijn hun dagen zinvol besteedt en eindigen ze niet op straat of “opgesloten” in huis. Hetgeen we willen creëren is vergelijkbaar met het “brownies & downies” concept in Nederland, maar dan breder getrokken in alle facetten van een lopend guesthouse en restaurant 마인크래프트 1.12.1 apk. Hiernaast ook niet alleen “downies” maar al onze kinderen verdienen een veilige (werk)plek, passend bij hun mogelijkheden. We werken in ons guesthouse momenteel met een dove chef en met een slechtziende barman. Dit willen we in de toekomst, op onze nieuwe, eigen plek, verder uitbreiden. Op deze manier willen we ons onderscheiden van alle andere plekken en hotels 다운로드. We willen gasten een unieke ervaring bieden en locals met minder kansen een veilige werkplek geven, zodat ook zij onderdeel kunnen zijn van de community.
  4. Een belangrijk neveneffect van ons werk zal zijn dat het taboe op beperkingen binnen de lokale, maar ook de internationale gemeenschap doorbroken kan worden 다운로드. Door jongeren met een beperking in hun kracht te zetten, anderen (en zichzelf) te laten zien waartoe ze in staat zijn, zal betrokkenheid creëren onder mensen. Het zal ogen doen openen, bruggen bouwen en paden voor onze jongeren verbreden. Mensen zullen erkennen dat deze jongeren juíst mogelijkheden hebben. Hierdoor zullen we het taboe op het feit dat deze jongeren “niets kunnen, gek zijn of niet kunnen meedraaien in de maatschappij” wegnemen 다운로드. Dit niet alleen bij de lokale bevolking, maar ook bij internationale gasten die ons project bezoeken. Hierdoor kunnen onze jongeren een waardevolle toevoeging zijn binnen de maatschappij. Wederzijds respect, bruggen bouwen, samenwerken en samen leren is de sleutel tot een veilige werk- en leeromgeving.
  5. Omdat wij in de eerste instantie een NGO zijn, een stichting/goed doel, willen we dit ook uitdragen naar niet alleen onze gasten, maar ook naar de rest van het eiland 바후발리. Het duurzaam toerisme, responsible tourism en community based tourism, zijn dan ook onze belangrijkste drijfveren. Dit willen wij uitdragen oa door bovenstaande punten; mensen doneren direct aan het project door bij ons te verblijven en we bieden werk(ervarings)plekken voor mensen met een beperking binnen ons guesthouse en restaurant. Hiernaast willen wij uitdragen aan de gasten dat we hier samenleven als één grote familie. Een plek waar wederzijds begrip en vertrouwen hoog in het vaandel staat 한셀 뷰어 다운로드. Waar mensen fouten mogen maken om hiervan te kunnen leren. Een plek waar we onze gasten leren over de cultuur, gebruiken, normen, waarden en tradities van het eiland. Hierdoor proberen we de negatieve effecten van het toerisme te verminderen en mensen een echte en unieke ervaring te bieden.
    Zanzibar heeft een rijke historie en in het nabije verleden, zelfs nog in de jaren ’60 was slavernij een big topic. We willen onze gasten verhalen vertellen, informeren. Hiernaast is Zanzibar rijk aan 101 excursies. Ieder hotel biedt dezelfde excursies aan. Erg leuk natuurlijk, maar de zoveelste dolfijnen-hunt voelen wij niet zoveel voor. Wij vinden het veel leuker om onze gasten te kunnen laten ervaren hoe het “lokale leven” eruit ziet. Zo bieden wij “off the beaten track” experiences aan. Denk hierbij aan op de lokale manier coconut oil maken, zelf rieten manden maken van palmbladen, een kookcursus waarbij je lokale chapati leert maken of een culturele “speurtocht” door het dorp. Dit allen begeleidt door onze eigen staff en jongeren. Op deze manier kom je in contact met de lokale bevolking en kun je van elkaar leren.

Het guesthouse en restaurant in combinatie met de school zien wij als één geheel. Het één helpt het ander. Daarom hopen we op een mooie samenwerking met u als fonds of individu. Wilt u deze jongeren ondersteunen en hen een duurzame toekomst bieden?

Home Nieuwe droom

Live Chat

Join the Live Chat